|

THL: 726 nya coronafall i Finland

Institutet för hälsa och välfärd (THL). Zoom
Foto: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Institutet för hälsa och välfärd (THL).

Liten nedåtgående trend i incidens och vårdbehov. Över 14 procent av befolkningen har fått första dosen vaccin.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd (THL) meddelar om 726 nya coronafall i Finland på torsdagen. Det innebär att sammanlagt 74 242 personer i landet bekräftats smittade sedan epidemins början.

Incidensen, alltså antalet nya coronafall per 100 000 personer under de senaste 14 dagarna, är nu 172. Incidensen i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är 344 och i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt 256.

Det är, över hela linjen, en liten minskning jämfört med dagen innan.


Enligt torsdagens uppgifter har sammanlagt 815 personer i Finland mist livet på grund av covid-19, en ökning med 4 sedan i onsdags. Totalt 287 coronadrabbade personer vårdas på sjukhus runtom i landet. Av dem behöver 59 intensivvård. Även detta är en svagt nedåtgående trend.

Annons

Enligt torsdagens uppgifter har 783 740 personer i landet fått sin första dos av coronavaccinet, vilket motsvarar omkring 14,1 procent av befolkningen. 87 803 personer har fått också den andra dosen.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

FM-ligan både vädjar och slår sig för bröstet – bjuder statsministern och omsorgsministern på fotbollsmatch

– Coronaepidemin och begränsningarna riktade mot vår sektor har pågått i över ett år. Vi har ätit av reserverna och osäkerheten fortsätter, säger Timo Marjamaa, verksamhetsledare vid Tipsligan.
Foto: Sebastian Backman/SPT

– Coronaepidemin och begränsningarna riktade mot vår sektor har pågått i över ett år. Vi har ätit av reserverna och osäkerheten fortsätter, säger Timo Marjamaa, verksamhetsledare vid Tipsligan.

Herrarnas FM-liga vill att fler åskådare tillåts på de stora arenorna. "På en arena för 17 000 åskådare skulle man kunna ta in fler än 50 åskådare utan fara för hälsosäkerheten", säger verksamhetsledare Timo Marjamaa.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan