|

Timbuktu läser Gorman i "Hemmakultur"

Timbuktu läser sin översättning av Amanda Gorman i "Hemmakultur". Zoom
Foto: Josephine Jubb/Pressbild/TT

Timbuktu läser sin översättning av Amanda Gorman i "Hemmakultur".

Jason Diakité läser sin egen översättning av Amanda Gormans "Berget vi bestiger" och Johannes Anyuru framför dikten "Den döda" av Pär Lagerkvist.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är en del av det innehåll som nu presenteras under vinjetten "Hemmakultur" i SVT.

Sammanlagt blir det tio dikter, fyra dansakter och sex filmer med konstverk på temat hopp, som ska publiceras från och med den 27 mars och löpande.

Alexander Ekman dansar ett nytt verk och Cullbergs Suelem de Oliviera da Silva framför "Mountains", av Jefta van Dinther. Dessutom bjuder Niki Tsappos på hiphop i en mataffär. Man ska också kunna se berättelser om konstverk ur samlingarna på Moderna Museet, Nationalmuseum och Bildmuseet i Umeå, till exempel om "Riddarfjärden" av Eugène Jansson och "Sovande barn" av Emma Löwstädt-Chadwick.

Andra som deltar i satsningen är Theodor Kallifatides, Hedda Stiernstedt och Ingela Olsson.

Annons
SVT:s tanke med "Hemmakultur" är att samla poesi, konst och dans för att tittarna ska kunna ta del av kultur trots pandemin.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

VIDEO: Tommys bjöd upp till dansbandskväll – här kan du se söndagens konsert

Dansbandet Tommys.
Foto: Markus Redman

Dansbandet Tommys.

I kväll bjuder Tommys upp till dans. Med sig har de Hans Martin och Ramona Nordberg. Herman Hagnäs pratar med artisterna mellan låtarna. Dansbandskvällen kör igång klockan 18.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan