Bara ett coronfall inom Soite denna vecka – noll fall i dag

Solen skiner och de positiva coronasvaren lyser med sin frånvaro i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Solen skiner och de positiva coronasvaren lyser med sin frånvaro i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Den här veckan har det hittills bara konstaterats ett coronafall i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Det var i onsdags.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Infektionsöverläkare Marko Rahkonen betecknade på onsdagen coronaläget som mycket lugnt, och lika lugnt har det fortsatt. Inga fall har konstaterats på fredagen och ingen patient får vård på Möcs på grund av covid-19.

Sammanlagt har 243 fall av covid-19 konstaterats i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt sedan pandemins början. I Karleby är antalet fall 95 och i Kronoby 47.

Soite fortsätter uppmana alla att komma in för att testa sig också vid mycket lindriga symptom.

Karleby stad meddelar i ett pressmeddelande att träningstiderna för lag som består av personer över 20 år kommer att avbokas i stadens idrottsanläggningar inomhus ända fram till den 18 april. Det här enligt covid-19-myndighetsgruppens rekommendation.

Annons
Tränings- och tävlingsverksamhet på landslags- och FM-nivå och i division 1 och professionell träning i olika grenar med sikte på den internationella toppen utgör undantag, liksom även den tredje högsta serienivån i fotboll.

Hobbyverksamhet för vuxna i grupper under 10 personer kan fortsätta förutsatt att säkerhetsavstånden faktiskt kan hållas. Verksamheten för unga och barn under 20 år kan också fortsätta i grupper på max 20 personer.

Stadens egna gym och simhallen Vesiveijari håller öppet med specialarrangemang.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Inga nya smittor inom Soite – incidensen 6,5 bland de lägsta i landet

Eija Lehtimäki vid Soites corona testning.
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Eija Lehtimäki vid Soites corona testning.

Det har inte konstaterats några nya coronafall i Soites område sedan den 12 april. Incidensen som nu är 6,5 hör till landets lägsta.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan