Fem nya coronafall i Södra Österbotten – "Läget är oroväckande"

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt

Seinäjoki centralsjukhus.

Smittkedjan med koppling till vindkraftsparksbygget i Teuva och dagiset i Seinäjoki har ännu inte brutits. Invånarna i Södra Österbotten uppmanas fira påsken endast med den närmaste familjen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under tisdagen konstaterades totalt fem nya coronafall i Södra Österbotten. Smittkedjorna med koppling till både vindkraftsparksbygget i Teuva och Huhtala daghem i Seinäjoki fortsätter, konstaterar sjukvårdsdistriktet i ett pressmeddelande. Smittan kommer ursprungligen från utlandet.

Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 732 personer i Södra Österbotten. Totalt fyra coronapatienter vårdas i nuläget på centralsjukhuset i Seinäjoki och på regionens hälsovårdscentraler.

Incidenstalet för de två senaste veckorna är på onsdagen 23,3 per 100 000 invånare. Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt tog förra veckan steget ner till epidemins lägsta nivå, utgångsnivån, men efter det har situationen försämrats igen med flera nya smittfall. I går rapporterade man om hela tio nya fall.

Läs också: Nya smittfall kan tvinga Södra Österbotten stänga restauranger igen: "Nu följer vi utvecklingen noga"

Annons
Läget är oroväckande, konstaterar distriktet i ett pressmeddelande, och man gör nu allt man kan för att få situationen under kontroll igen. Man uppmanar invånarna att fira påsken endast med den närmaste familjen och att undvika nya sociala kontakter.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

I Vasa sjukvårdsdistrikt håller man ögonen på Soite: "Alltid en risk när det går dåligt för grannen"

Marina Kinnunen.
Foto: Jonny Huggare Smeds

Marina Kinnunen.

Inga nya fall i Vasa sjukvårdsdistrikt på lördagen. Det är bra, tycker sjukvårdsdirektör Marina Kinnunen, men håller koll på grannen i norr.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan