Vaccineringen fortsätter i Jakobstadsområdet

Personer som är 65 år och äldre och hör till riskgrupp 2 enligt THLs klassificering, får boka tid för coronavaccinering via telefonlinjen från tisdag 6 april. Zoom
Foto: Arkiv

Personer som är 65 år och äldre och hör till riskgrupp 2 enligt THLs klassificering, får boka tid för coronavaccinering via telefonlinjen från tisdag 6 april.

Personer som är 65 år och äldre och hör till riskgrupp 2 enligt THLs klassificering, får boka tid för coronavaccinering via telefonlinjen från tisdag 6 april.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Personer som är 65 år och äldre och hör till riskgrupp 2 enligt THLs klassificering, får boka tid för coronavaccinering via telefonlinjen från tisdag 6 april, skriver Social- och h'älsovårdsverket i Jakobstad i ett pressmeddelande.

Telefonlinjen 06 781 0330 är öppen tisdag–fredag kl. 8–15. THLs klassificering om riskgrupper hittas här.

 Även alla personer över 70 år får fortfarande beställa tid, samt personer som hör till riskgrupp 1 i åldern 16–69 år.

Den elektroniska bokningen öppnas igen för Asta Zeneca vaccinet. Personer i riskgrupp 2 över 65 år kan boka tid via hemsidan www.sochv.jakobstad.fi/coronavirus/vaccin/

Enligt THL är det tryggt att ge Astra Zeneca vaccin åt över personer över 65 år. Tills vidare får andra grupper boka tid via telefonlinjen.

Vänligen respektera riskgruppsindelningen. I samband med vaccinationen måste man kunna påvisa att man hör till riskgruppen

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Dagens fall finns i Jakobstad och Laihela – "Personerna har smittats inom familjen"

Peter Nieminen.
Foto: Jonny Huggare Smeds

Peter Nieminen.

På lördagen var det få som sökte sig till vården för att testa om de smittats av coronaviruset. Chefsöverläkare Peter Nieminen tror att vädret har ett finger med i spelet.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan