2 500 coronavacciner till Soite nästa vecka – "Kom ihåg artigt uppförande"

Nästa vecka kan hela 2500 vaccintider bokas i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Nästa vecka kan hela 2500 vaccintider bokas i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

2500 coronavaccintider kommer att kunna bokas i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt nästa vecka och de som kan boka är 3000 till antalet. Möjligheten att få tid är bättre än någonsin tidigare.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Soites tidsbokning för coronavaccinering öppnar igen på tisdag klockan 12. Den här veckan är de vaccintider som kan bokas många - hela 2500 stycken. Enbart personer över 70 år och personer i åldern 65-69 i riskgrupp 1 kan boka tiderna, vilket innebär att det potentiellt finns 3000 som kan vilja ha tider. Det här innebär att möjligheten att få en tid är bättre än någonsin.

Telefonbokningen öppnar klockan 12 och fram till klockan 13 ges tider endast till över 70 år gamla personer. Från och med klockan 13 kan dessa fortsätta ringa, samtidigt som personer i åldern 65-69 som hör till riskgrupp 1.

Soite påpekar i ett meddelande på Facebook att sjukskötarna i telefonbokningen inte kan påverka vaccinationsordningen. "Kom därför vänligen ihåg ett artigt uppförande i telefonen." skriver man.

Soite meddelar att telefonlinjen är öppen så länge vaccinationstider finns kvar. Övriga tider hörs det ett meddelande i telefonen. Tid kan beställas per telefon också å en äldre persons vägnar.

Den elektroniska tidsbokningen öppnas också klockan 12 på tisdag i Egenvårdstjänsten

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Ännu en dag utan corona – nu utökas vaccinerna till 60-64-åringar inom Soite

Fredagens saldo från Soite är noll nya coronafall. Nästa vecka börjar också friska 60-64-åringar vaccineras.
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Fredagens saldo från Soite är noll nya coronafall. Nästa vecka börjar också friska 60-64-åringar vaccineras.

Soite rapporterar om noll nya coronafall för fjärde dagen i rad denna vecka. Samtidigt utökar man nu vaccineringarna till personer över 60 år.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan