|

THL: Nu har över en miljon finländare fått den första vaccindosen

Taneli Puumalainen, överläkare vid Institutet för hälsa och välfärd, vid torsdagens presskonferens. Zoom
Foto: Lehtikuva/Emmi Korhonen

Taneli Puumalainen, överläkare vid Institutet för hälsa och välfärd, vid torsdagens presskonferens.

På torsdag morgon nåddes en milstolpe i coronavaccineringen i Finland: Nu har en miljon finländare fått den första dosen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Taneli Puumalainen, överläkare vid Institutet för hälsa och välfärd (THL), hade en glad nyhet att berätta under torsdagsmorgonens presskonferens om coronaläget:

– I morse fick THL uppgifter om att en miljon finländare har fått sin första vaccindos. Klockan 8 i morse var det redan över en miljon. Det ser lovande ut och visar att vaccinationsprogrammet framskrider i god fart, sade Puumalainen.

Enligt THL:s uppdaterade statistik på torsdag eftermiddag är vaccinationstäckningen nu 18,5 procent då det gäller den första vaccindosen och 1,6 procent då det gäller båda doserna. 

Förra torsdagen, den 1 april, meddelade THL att totalt en miljon vaccindoser distribuerats i Finland. Då hade drygt 930 000 personer fått den första dosen medan drygt 89 000 fått båda doserna.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

FM-ligan både vädjar och slår sig för bröstet – bjuder statsministern och omsorgsministern på fotbollsmatch

– Coronaepidemin och begränsningarna riktade mot vår sektor har pågått i över ett år. Vi har ätit av reserverna och osäkerheten fortsätter, säger Timo Marjamaa, verksamhetsledare vid Tipsligan.
Foto: Sebastian Backman/SPT

– Coronaepidemin och begränsningarna riktade mot vår sektor har pågått i över ett år. Vi har ätit av reserverna och osäkerheten fortsätter, säger Timo Marjamaa, verksamhetsledare vid Tipsligan.

Herrarnas FM-liga vill att fler åskådare tillåts på de stora arenorna. "På en arena för 17 000 åskådare skulle man kunna ta in fler än 50 åskådare utan fara för hälsosäkerheten", säger verksamhetsledare Timo Marjamaa.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan