|

Glädjebeskedet: Inga nya fall i Vasa sjukvårdsdistrikt i dag

Zoom
Foto: Arkiv/Jonny Huggare Smeds

Vasa sjukvårdsdistrikt kommer med glada besked i dagens coronarapport. Inga nya fall har rapporterats in det senaste dygnet. Vasa återupptar testerna i Korsnäståget.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I dag är incidenstalet för distriktet 34. Talet har sjunkit nu flera dagar i rad, i lördags var det 42. 

385 österbottningar tog i går ett coronatest. Det totala antalet fall under det drygt senaste året är 2361. 

Tre testdagar i Korsnäståget

  • I april kan man på tre torsdagar coronatesta sig med låg tröskel mittemot hälsostationen i Korsnäståget. Testerna tas vid en mobil provtagningsenhet.

  • Torsdagen den 15 april 2021 kl. 14.30–17.30
  • Torsdagen den 22 april 2021 kl. 14.30–17.30
  • Torsdagen den 29 april 2021 kl. 14.30–17.30
  • Provtagningen är gratis och kräver inte remiss. Även symtomfria personer kan testa sig. Provtagningen hittas lätt med hjälp av den ambulans som står parkerad invid provtagningsplatsen. Provsvaret fås inom 2–3 dygn. Provtagningarna med låg tröskel arrangeras av Vasa sjukvårdsdistrikt och Vasa stad.

 

LÄS MERA: 
Den senaste veckan har det kommit många smittfall utifrån till Österbotten. Infektionsöverläkare Juha Salonen kan se i smittfallsstatistiken att österbottningarna reser vida omkring. 

– Senaste veckan har vi ett fall från Rumänien, ett från Irland, två från Portugal, och också från Kosovo och Sverige. Sedan har vi också fall från olika områden i Finland. 

 

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan