Inga nya fall inom Soite – distriktet kvar på utgångsnivån

Soite blir kvar på utgångsnivån och rapporterar noll nya coronafall på onsdagen. På bild Emmi Mäenpää på infektionsmottagningen i Karleby. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Soite blir kvar på utgångsnivån och rapporterar noll nya coronafall på onsdagen. På bild Emmi Mäenpää på infektionsmottagningen i Karleby.

Coronaläget inom Soite är igen mycket lugnt. Inte heller på onsdagen konstaterades några nya coronafall. Sjukvårdsdistriktet blir kvar på utgångsnivån.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under hela förra veckan konstaterades bara tre fall av coronaviruset i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Den här veckan har ett fall konstaterats hittills, i måndags.

Den regionala covid-19-myndighetsgruppen som hade möte på onsdagen hade ett ganska lätt jobb med att konstatera att distriktet kan bli kvar på utgångsnivån. Hotet om accelerationsfas är avvärjt för denna gång.

– Så är det. Nu ser läget riktigt bra ut och vi har inga nya smittkedjor. Om det fortsätter så här går incidensen ner under 10 inom några dagar, då den nu ligger på drygt 20, säger infektionsöverläkare Marko Rahkonen.

Alla de tre fallen som konstaterades förra veckan handlade om personer som redan var i karantän. Andelen positiva coronatest var 0,2 procent av de sammanlagt 1585 tester som togs.

Annons
Incidenstalet, alltså förekomsten av coronasmitta per 100 000 invånare de senaste 14 dygnen, är just nu 21,9. Ingen patient vårdas på Möcs för covid-19 och alla de senaste smittkedjorna har kunnat spåras till 100 procent.

De restriktioner och rekommendationer som är i kraft i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt gäller till sista april. Enligt Regionförvaltningsverkets beslut är offentliga samlingar på över 20 personer förbjudna inom sjukvårdsdistriktet fram till samma datum. Myndighetsgruppens rekommendation är ändå fortsättningsvis att inga samlingar med över 10 personer ordnas.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Dystert Soiterekord: Hela 7 nya coronafall – över 100 i karantän och många exponerade platser

Coronaläget i Karleby har försämrats radikalt på bara ett dygn.
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Coronaläget i Karleby har försämrats radikalt på bara ett dygn.

Soite rapporterar hela sju nya coronafall, vilket är det högsta dagliga antalet under hela pandemin. Smittkällan är okänd och det finns nu flera platser i Karleby där man kan ha exponerats för viruset.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan