|

THL: Fler doser än förväntat av Pfizer-Biontechs vaccin inom de kommande veckorna

Från och med vecka 17 levereras omkring 50 000 fler doser till Finland än förväntat. Under veckorna 22–26 ökar antalet doser med cirka 80 000. Zoom
Foto: Tiziana Fabi/Lehtikuva

Från och med vecka 17 levereras omkring 50 000 fler doser till Finland än förväntat. Under veckorna 22–26 ökar antalet doser med cirka 80 000.

Från och med vecka 17 levereras omkring 50 000 fler vaccindoser till Finland än förväntat, rapporterar Institutet för hälsa och välfärd.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Pfizer-Biontech tidigarelägger sina leveranser av sitt coronavaccin till EU-länderna. För Finlands del betyder det att fler vaccindoser än förväntat levereras inom de kommande veckorna, skriver Institutet för hälsa och välfärd (THL) i ett pressmeddelande på fredagen.

Från och med vecka 17 levereras omkring 50 000 fler doser till Finland än förväntat. Under veckorna 22–26 ökar antalet doser med cirka 80 000.

Mia Kontio, ledande sakkunnig vid institutet, säger i pressmeddelandet att nyheten är uppmuntrande eftersom allt fler personer kan vaccineras i en snabbare takt.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan