|

Torkad eller fryst kan norsen få en längre säsong – "Vi lurar på norsen ur olika synvinklar"

Bröderna Patrik och Hasse Sjökvist äger företaget Polarfilé. De köper och säljer fisk, men jobbar också med förädling. Bland annat testar de att torka nors.
Foto: Arkiv/Cecilia Udd

Bröderna Patrik och Hasse Sjökvist äger företaget Polarfilé. De köper och säljer fisk, men jobbar också med förädling. Bland annat testar de att torka nors.

Norsen som simmar i våra kustvatten transporteras till andra sidan Finska viken. Frågan är hur den ska hamna på på våra tallrikar i stället för importerad fisk.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan