|

Oles Fast Food bygger i Edsevö

Ole Snellman betraktar ritningarna på den nya produktionsfastigheten som kommer att byggas i Edsevö brevid Fresh.
Foto: Eva-Stina Kjellman

Ole Snellman betraktar ritningarna på den nya produktionsfastigheten som kommer att byggas i Edsevö brevid Fresh.

Ole Snellman visar upp sin nya produkt en biff av angus och hereford kött.
Foto: Eva-Stina Kjellman

Ole Snellman visar upp sin nya produkt en biff av angus och hereford kött.

Oles Fast Food, som tillverkar hamburgerbiffar och kebabspett, flyttar sin produktion från Karviken i Jakobstad till Pedersöre.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ole Snellman började tillverka kebabstockar i liten skala år 2000 när han köpte kebabtillverkningen av Oy Snellman Ab. I dag har Oles Fast Food tolv heltids- och åtta deltidsanställda som gör både hamburgerbiffar och kebabspett. – Vi har haft en stabil utveckling och siktar på en fördubbling av produktionen under nästa femårsperiod, säger Ole Snellman. På tisdag tar byggnadsnämnden i Pedersöre ställning till företagets bygglovsansökan. Oles Fast Food planerar en ny fabrik i Edsevö, nära Fresh Servant, på knappt 2.900 kvad­rat­meter. Av den ytan utgör produktions-, lager- och fryslokalerna 1 700 kvadratmeter. – Kostnadsförslaget för fabriken är 4,5 miljoner euro, men vi hoppas komma under den summan. Oles Fast Food hade gärna flyttat produktionen till Granholmen eftersom huvuddelen av de anställda bor i Jakobstad. Men Jakobstads och Pedersöres oförmåga att komma överens om vägdragningen mellan Granholmen och Peders sätter stopp för den möjligheten. – Man borde prata ihop sig och fixa vägen – eller ta bort kommungränsen, säger Ole Snellman samtidigt som han försäkrar att området i Edsevö också är bra. En tredjedel av företagets omsättning kommer av kebabspetten, två tredjedelar av hamburgerbiffarna. Med den större produktions­anläggningen kan Oles Fast Food också betjäna större snabbmatskedjor, vilket i sin tur innebär fler anställda. – Vi säljer också en del till detaljhandeln där vi förväntar oss en stor tillväxt. En nyhet i sortimentet är en hamburgerbiff på 226 gram (half pound) tillverkad av framdelsköttet av köttraserna Hereford och Angus. Djuren har slaktats på Snellman och av förpackningarna med de frysta biffarna framgår från vilken gård köttet kommer. – Mig veterligen finns det ingen annan som kan ange det. Med de lyxigare biffarna siktar Oles Fast Food in sig på finare restauranger.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan

Läs ÖT digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande