|

Marie Nilsson-Lind till "Så mycket bättre" – Nu är alla årets deltagare avslöjade

Marie Nilsson-Lind. Zoom
Foto: Joel Nilsson/Pressbild/TT

Marie Nilsson-Lind.

Josefin Nilsson fick aldrig tillfälle att vara med i "Så mycket bättre". I stället blir det Marie Nilsson-Lind som medverkar och hedrar sin systers minne. – Jag och min Josa pratade mycket om det här programmet, säger hon
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

59-åriga Marie Nilsson-Lind blir den 13:e deltagaren i TV4:s "Så mycket bättre", som därmed är fulltaligt för i år.

– Det känns fantastiskt. Jag blev så glad när de ringde. Jag tycker mycket om programmet och jag blev så glad och förvånad, säger Marie Nilsson-Lind till TT.

Hon var tidigare medlem och låtskrivare i gruppen Ainbusk tillsammans med sin syster Josefin Nilsson, som gick bort i februari 2016.

– Jag och min syster pratade mycket om det här programmet. Jag tror att hon fick frågan om att delta precis i början, men hon kunde inte vara med då. Vi tyckte om hela grejen och vi tyckte om att det spelades in på Gotland och vi kände en väldig stolthet över vår ö, säger Marie Nilsson-Lind.

Annons


"Hon har varit så viktig"


Hon är beredd på att systerns öde kommer att sätta stor prägel på hennes medverkan.

– De sista åren har ju handlat mycket om det. Jag gjorde dokumentären och jag skrev en bok. Josa är en stor del av allt som jag har varit med om. Vi hade svårt att älska oss själva, men lätt att älska varandra. Hon har varit så viktig för mig, och hon har trott på mig. Men nu måste jag klara av det själv, säger hon.

Just nu jobbar hon "som en dåre" med att välja ut vilka låtar hon ska framföra i programmet. Och det finns vissa andra deltagare som hon ser extra mycket fram emot att träffa.

– Jag älskar Mando Diao och jag skulle gärna vilja prata med Gustaf och Viktor Norén om hur det är att vara syskon i musikbranschen, men man kommer ju och går i programmet och jag är inte säker på att vi är där samtidigt. Jag älskar Melissa Horn också. Jag tycker att hon är underbar.

Dessa medverkar i årets "Så mycket bättre"

 • Marie Nilsson-Lind
 • Moonica Mac
 • Jan "Harpo" Svensson
 • Daniel Adams-Ray
 • Melissa Horn
 • Thomas Stenström
 • Gustaf och Viktor Norén
 • Andreas Mattsson
 • Cherrie
 • Siw Malmkvist
 • Casper Janebrink
 • Peter Jöback
 • Maxida Märak
 

"Börjar bli luttrad"

Men mest ser hon fram emot att höra de andra artisterna ta sig an hennes låtar.

– Det är fantastiskt spännande. Jag är lycklig för varenda sekund som någon annan ägnar mina verk en tanke, så jag skulle aldrig tänka att någon annan skulle förstöra mina låtar eller så. Och vi har hållit på så länge med Ainbusk, och Josa och jag, så det finns mycket material att välja på.

Genom åren har flera artister fått en extra skjuts i karriären tack vare "Så mycket bättre". Men Marie Nilsson-Lind hoppas inte på för mycket, säger hon.

– Jag börjar bli lite luttrad, jag har varit med ganska länge. Jag vet hur det är när det blåser medvind, men sedan kan det blåsa motvind och då är det ingen som vill ha en. Men naturligtvis är roligt att få vara med i ett program där musiken och artisterna får ta plats.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Veckans bil: Audi RS e-tron GT – med motorljud inspirerade av elektropop

Foto: CNP

Det tyska bandet Kraftwerk trollbinder en hel värld med sina elektrifierade toner. Nu dyker ett nytt kraftverk upp i form av bilen Audi RS e-tron GT och gissa varifrån inspirationen till elbilens virtuella motorljud hämtats? Just det, Kraftwerk. 

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan