|

WHO: 115 000 vårdanställda döda i covid-19

En läkare på ett covidsjukhus i Argentina. Arkivbild. Zoom
Foto: Natacha Pisarenko/AP/TT

En läkare på ett covidsjukhus i Argentina. Arkivbild.

Minst 115 000 anställda inom hälso- och sjukvården världen över har dött av covid-19 under pandemin, enligt beräkningar från Världshälsoorganisationen (WHO).
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus beskriver hur vårdpersonal i närmare 18 månader har befunnit sig i frontlinjen mellan liv och död.

– Många har själva smittats och även om informationen är knapphändig så uppskattar vi att minst 115 000 hälso- och sjukvårdsanställda har betalat det yttersta priset, säger han.

WHO-chefen efterlyser också en global insats för att se till att åtminstone 10 procent av befolkningen i varje land har vaccinerats mot covid-19 före september.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Danmark ger Ukraina en halv miljon doser vaccin

Vaccin mot covid-19 från AstraZeneca. Arkivbild
Foto: Johan Nilsson/TT

Vaccin mot covid-19 från AstraZeneca. Arkivbild

Danmark skickar inom kort 500 000 doser vaccin mot covid-19 till Ukraina, uppger utrikes- och hälsodepartementen.Totalt planerar landet att donera tre miljoner vaccindoser under 2021.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan