|

Vasa sjukvårdsdistrikt har en minusdag – igen

Zoom
Foto: Mikael Nybacka

I dag fredag har Vasa sjukvårdsdistrikt inga nya fall av corona. Distriktet plockar dessutom bort ett av torsdagens fall.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det visade sig nämligen att ett konstaterat fall efter ytterligare test trots allt var negativt. Det betyder att sjukvårdsdistrikt nu tar totalt 2464 fall sedan pandemins början. 

Incidenstalet sjunker därför och är nu 8. I går tog 208 personer ett coronatest. Hittills har det tagits totalt 76 330 coronatester i vårt distrikt. 


 

 

LÄS MERA: 

Sverige fortsätter vara det största bekymret för överläkarna i Vasa sjukvårdsdistrikt. På myndigheternas veckoinfo på torsdagsförmiddagen framhöll experterna att norra Sverige är ett av de mest utmanande områdena i hela Europa. 
Annons

– Det gäller både Västerbotten och Norrbotten och det får ju konsekvenser för oss. Nu när det blir sommar kan man räkna med att resandet ökar. Finländska medborgare vill komma hem och folk vill förstås åka med den nya båten, sade chefsöverläkare Peter Nieminen i går

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan