Ett nytt coronafall inom Soite – tre på sjukhus i Karleby

Soite påminner om att de som vill ta ett coronatest för resande inte testas av Soite utan måste söka sig till arbetshälsovården eller den privata sektorn. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Soite påminner om att de som vill ta ett coronatest för resande inte testas av Soite utan måste söka sig till arbetshälsovården eller den privata sektorn.

Ett nytt coronafall har konstaterats i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Fallet hör till den kända smittkedjan som bröt ut på första maj.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

 
Just nu vårdas tre patienter med covid-19 på Mellersta Österbottens centralsjukhus i Karleby.

Soite uppmanar alla med lindriga symtom att testa sig, men påminner om att Soites infektionsenhet och barnjouren bara testar personer med symptom och de som kommit in i landet. Den som behöver test för arbets- eller semesterresa ska testa sig vid arbetshälsovården eller inom den privata sektorn.

Från och med nästa vecka kommer Soite att informera om coronaläget enbart måndagar, onsdagar och torsdagar. Coronafall som konstateras under helgen rapporteras först på måndag, om det inte är så att de orsakar speciell risk för allmänheten att ha exponerats eller på annat sätt är avvikande på något vis.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Så kom Karleby ur coronans grepp – "Folk har följt rekommendationerna"

När coronaläget var som värst inom Soite ringlade bilkön lång vid drive in-testningen i Karleby. Många Soiteanställda flyttades till coronaarbete och laboratoriet hade svårt att hinna med testanalyserna.
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

När coronaläget var som värst inom Soite ringlade bilkön lång vid drive in-testningen i Karleby. Många Soiteanställda flyttades till coronaarbete och laboratoriet hade svårt att hinna med testanalyserna.

Intensivt testande, stränga karantäner och en befolkning som lytt restriktionerna har tagit Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt ur den indiska coronavariantens grepp.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan