Ett nytt coronafall – Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt kvar i accelerationsfas

Den här veckan har ett coronafall hittills konstaterats inom Soite. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Den här veckan har ett coronafall hittills konstaterats inom Soite.

Soite rapporterar ett nytt coronafall på onsdagen. Myndighetsgruppen beslöt att distriktet blir kvar i epidemins mellanfas.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det coronafall Soite informerade om på onsdagen konstaterades under tisdagen. Personen var redan i karantän. I nuläget är cirka 30 personer i karantän eller isolering i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Coronaläget har nu lättat så snabbt i distriktet att den regionala covid-19-myndighetsgruppen överväger att man redan före midsommar ska kunna gå ner till basnivån och lätta ytterligare på restriktionerna. Det förutsätter förstås att situationen fortsätter vara lugn.

På onsdagens möte beslöt ändå gruppen att Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt blir kvar i accelerationsfasen och alla rekommendationer förlängdes till den 17 juni. Gruppen möts nästa gång onsdag den 16 juni.

I nuläget är 0,4 procent av de coronatest som tas i distriktet positiva. Incidensen är 37,7 (måndag 7.6). En patient med covid vårdas på Möcs i Karleby.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Så kom Karleby ur coronans grepp – "Folk har följt rekommendationerna"

När coronaläget var som värst inom Soite ringlade bilkön lång vid drive in-testningen i Karleby. Många Soiteanställda flyttades till coronaarbete och laboratoriet hade svårt att hinna med testanalyserna.
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

När coronaläget var som värst inom Soite ringlade bilkön lång vid drive in-testningen i Karleby. Många Soiteanställda flyttades till coronaarbete och laboratoriet hade svårt att hinna med testanalyserna.

Intensivt testande, stränga karantäner och en befolkning som lytt restriktionerna har tagit Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt ur den indiska coronavariantens grepp.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan