Nu får obegränsade mängder samlas offentligt i Karleby och Kronoby

Offentliga samlingar med obegränsad mängd deltagare kan nu ordnas i bland annat Karleby, så länge alla hygienföreskrifter följs. Det är arrangörernas ansvar att se till att evenemangen är trygga.                Zoom
Foto: Arkiv/Katja Nyman

Offentliga samlingar med obegränsad mängd deltagare kan nu ordnas i bland annat Karleby, så länge alla hygienföreskrifter följs. Det är arrangörernas ansvar att se till att evenemangen är trygga.

Från och med i dag får offentliga samlingar med över 50 personer utomhus och med över 10 personer inomhus ordnas i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Regionförvaltningsverket kom på onsdagen med besked om att restriktionerna för Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt lättar. Så länge säkerheten kan garanteras på evenemang får sådana ordnas för fler än 10 personer inomhus och i avgränsade utomhusområden för fler än 50 personer. 

I praktiken innebär det här att det inte finns någon övre gräns för antalet deltagare varken inomhus eller utomhus. Men ansvaret för att evenemanget är tryggt och följer THL:s och undervisnings- och kulturministeriets föreskrifter om säkra avstånd och hygienarrangemang ligger på arrangören.

Beslutet gäller under tiden 10 juni till 22 juni.

Tidigare har begränsningarna för Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt varit högst 10 personer inomhus och 50 utomhus på offentliga samlingar.

När det gäller privata samlingar som fester och liknande gäller fortfarande den regionala covid-19-gruppens rekommendation om att max 10 personer ska samlas inomhus och 20 personer utomhus. Den rekommendationen är i kraft till den 17 juni.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan