|

Rådande restaurangbegränsningar förlängs – endast i Nyland begränsas öppettiderna

Alla kunder ska ha en egen sittplats inomhus oberoende av om restaurangen befinner sig i ett område som är på basnivån eller i accelerationsfasen. Zoom
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Alla kunder ska ha en egen sittplats inomhus oberoende av om restaurangen befinner sig i ett område som är på basnivån eller i accelerationsfasen.

Restauranger som befinner sig i områden som är på coronaepidemins basnivå får fortsättningsvis fritt bestämma om sina serverings- och öppettider. Detta gäller restauranger i alla landskap förutom Nyland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Statsrådet utfärdade en ny förordning om begränsningen av restaurangernas verksamhet på tisdagen. Den nya förordningen träder i kraft på torsdag den 1 juli.

Förordningen ändrar inte på de restaurangbegränsningar som för tillfället gäller, utan gör det bara möjligt att förlänga de rådande begränsningarna.

Restauranger som finns i områden som är på epidemins basnivå får fortsättningsvis själva fritt bestämma om sina öppet- och serveringstider. Restaurangerna får också välkomna normalt kundantal.

För restauranger som finns i områden som är i accelerationsfasen gäller strängare regler. Restaurangerna får vara öppna klockan 05–01 och servera alkohol klockan 07–00. Barer i dessa områden får välkomna hälften av det normala kundantalet inomhus. För de restaurangers del som huvudsakligen serverar mat betyder begränsningen att de får ta emot 75 procent av det normala kundantalet.

Annons

Endast landskapet Nyland befinner sig i accelerationsfasen. Tidigare förutspådde Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt att landskapet snart kan övergå till basnivån, men till följd av det höga antalet coronafall bland EM-resenärer som besökt Ryssland har man dragit tillbaka den prognosen.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan