|

Inreserestriktionerna slopas från och med torsdag för flera länders del – sex europeiska stater bland dem

De nuvarande inreserestriktionerna gäller fram till den 11 juli. Zoom
Foto: Sofia Westerholm/SPT

De nuvarande inreserestriktionerna gäller fram till den 11 juli.

Till följd av att coronaläget förbättrats i flera länder är regeringen redo att slopa inreserestriktionerna för flera staters del. Men också det motsatta har skett och en del restriktioner återinförs.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Regeringen har sett över de rådande inreserestriktionerna, och beslutat att lätta på restriktionerna för sex europeiska länders del. Till följd av att coronaläget förbättrats i Italien, Österrike, Liechtenstein, Tyskland, Slovakien och Tjeckien kommer inreserestriktionerna för personer från dessa länder att slopas från och med torsdagen den 1 juli.

Samtidigt sker även ändringar vid de yttre gränserna.

Inreserestriktionerna slopas också för personer som kommer från Bulgarien, Albanien, Hongkong, Japan, Libanon, Macao, Nordmakedonien och Taiwan. Däremot återinförs inreserestriktionerna för invånare som kommer från Monaco och Rwanda.

Restriktionerna är i kraft fram till den 11 juli.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan

Läs ÖT digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande