Ett nytt coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Jonny Huggare Smeds

Vasa centralsjukhus.

I dag måndag är incidenstalet 11.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ett nytt coronafall har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på måndagen.

Det betyder att det totala antalet smittade sedan pandemins början nu uppgår till 2529 personer. Under förra veckan konstaterades sammanlagt tio fall.

Incidenstalet i Vasa sjukvårdsdistrikt är på måndagen 11 smittade per 100 000 invånare de senaste två veckorna. Förra måndagen var incidensen 14.

Vasa stads ledande överläkare Heikki Kaukoranta konstaterade på söndagen att läget ser bra ut för tillfället, men sade samtidigt att han är orolig för nya smittfall efter helgens Wasa Football Cup.

Annons
– Flera av lagen kom från södra Finland där en del sjukvårdsdistrikt närmar sig spridningsfasen igen. Jag hoppas att det inte har funnits några dolda coronafall bland spelarna, föräldrarna eller tränarna, sade Kaukoranta på söndagen.

Läs också: Heikki Kaukoranta nöjd med coronasituationen i Vasa – men fotbollsevenemang oroar


Tre nya fall i Södra Österbotten

I Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt rapporterar man om tre nya fall på måndagen. Det totala antalet smittade sedan pandemins början är nu 941. Incidensen ligger på måndagen på 23,8 per 100 000 invånare de senaste två veckorna.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan