Ett nytt coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt på lördagen

På lördagen registrerades ett nytt coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt. Zoom
Foto: Arkiv/Marcus Lillkvist

På lördagen registrerades ett nytt coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt.

– I dag ser det lugnt ut, och jag hoppas att festivalen på torget i fredags inte leder till nya fall, säger Heikki Kaukoranta, ledande överläkare vid Vasa stad.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ett nytt fall av coronasmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt på lördagen. Sammanlagt 2 518 fall av coronasmitta har registrerats i sjukvårdsdistriktet sedan pandemins början.

– Allt jag vet i det här läget är att personen inte bor i Vasa, säger Kaukoranta som är ledande överläkare på Vasa stad.

De senaste dagarna har det funnits en oro över coronalägets utveckling, efter att hemresande fotbollsturister tagit med sig coronasmitta från Ryssland. Just i dag är läget däremot lugnt, säger Kaukoranta.

– Jag hoppas att det inte spreds någon smitta under festivalen på torget i går kväll. Men enligt det jag sett verkar besökare ha hållit ganska bra avstånd, så jag har stora förväntningar på att det inte spreds någon smitta vid festivalen, säger han.

Annons
Inom Vasa sjukvårdsdistrikt har 60,3 procent fått den första vaccindosen, och 19,8 procent har fått två doser.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan