Tre nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt i dag

Vasa sjukvårdsdistrikt meddelar om helgens coronafall på måndagen. Zoom
Foto: Arkiv/Mikael Nybacka

Vasa sjukvårdsdistrikt meddelar om helgens coronafall på måndagen.

Enligt Vasa stads ledande överläkare Heikki Kaukoranta har man konstaterat tre nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt.
 
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tre nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det bekräftar Vasa stads ledande överläkare Heikki Kaukoranta. Ingen av de smittade personerna bor i Vasa.

Det totala antalet smittade sedan pandemins början nu uppgår till 2527 personer. 

Hittills den här veckan har man konstaterat nio nya fall i distriktet: Utöver dagens tre fall rapporterade man om två fall i går fredag, två i torsdags, inga fall i onsdags, ett i tisdags och ett i måndags. 

I Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt har man konstaterat två nya fall på lördagen. Där har nu totalt 937 coronafall konstaterats.


Över 100 000 har fått första vaccindosen

På onsdagen uppdaterade Vasa sjukvårdsdistrikt även sin veckovisa statistik på hur många i distriktet som fått coronavaccin. Det är nu ungefär 104 000 personer, det vill säga 71 procent av befolkningen över 12 år, som har fått den första vaccindosen. 

Cirka 35 000 personer har fått båda doserna. Den andra vaccindosen, "boosterdosen", ges 12 veckor efter den första.

På THL:s webbplats kan man se hur vaccineringen framskrider i de olika kommunerna i Vasa sjukvårdsdistrikt. THL:s statistik uppdateras dock med fördröjning.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan