|

Coronasiffrorna efter Hangöregattan stiger – även symtomfria besökare rekommenderas coronatesta sig

Coronafallen efter den livliga Hangöregattan fortsätter att stiga. Zoom
Foto: Polisinrättningen i Västra Nyland

Coronafallen efter den livliga Hangöregattan fortsätter att stiga.

Enligt nuvarande uppgifter har coronasmittade personer vistats på åtminstone 14 olika restauranger och platser där flera varit samlade under förra veckans Hangöregatta.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Coronafallen efter helgens evenemang Hangöregattan stiger. Ett flertal städer går nu ut med rekommendationer om att alla som deltog i evenemanget ska coronatesta sig, även om man inte har några sjukdomssymtom.

Bland annat uppmanar nu Hangö, Helsingfors och Esbo alla sina invånare som besökte evenemanget att testa sig.

Esbo stad hoppas att alla Esbobor som deltog i Hangöregattan testar sig snarast möjligt, men senast innan den 25 juli. Också helsingforsare som deltog i evenemanget uppmuntras att testa sig senast samma dag.

Enligt nuvarande uppgifter har coronaexponeringar skett på åtminstone 14 olika restauranger och platser där flera personer samlats.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan

Läs ÖT digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande