|

Händer i dag: Drop in-vaccinering testas i Vasa

Vasa stad testar drop-in-vaccinering. Zoom
Foto: Arkiv

Vasa stad testar drop-in-vaccinering.

I dag är det premiär för drop in-vaccinering i Vasa. Även andra kommuner erbjuder samma möjlighet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Mellan klockan 16 och 18 öppnar Kyrkoseplanadens hälsostation dörrarna för vaccinering utan tidsbokning. Alla som fyllt 16 år är är välkomna, men staden uppmuntrar i synnerhet unga att använda sig av den nya tjänsten. 

– Vi testar och ser om det finns intresse för en sådan här mottagning, sade Heikki Kaukoranta, Vasa stads ledande överläkare, i en tidigare intervju

I Vasa sjukvårdsdistrikt har 28,4 procent av invånarna som är i åldern 12–19 år fått sin första vaccindos. I Vasa stad är siffran för samma åldersgrupp 26,8 procent.


Drop-in- vaccinering på fler orter

Annons

Kaskö ordnar också drop in-vaccinering för alla över 16 år. Sådan vaccinering erbjuds hela veckan, mellan klockan 9 och 14 på torsdag och mellan 9 och 14 på fredag.

Från och med i går kunde även Malaxborna vaccinera sig utan tidsbokning. Det är även möjligt i dag mellan klockan 14 och 19.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan