|

644 nya coronafall i Finland – ytterligare 4 personer har avlidit

Sedan epidemins början har totalt 5 847 800 coronatest gjorts i Finland. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Sedan epidemins början har totalt 5 847 800 coronatest gjorts i Finland.

Finlands coronarelaterade dödssiffra har under den senaste veckan stigit till 982, meddelar Institutet för hälsa och välfärd.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd meddelar om 644 nya coronafall på onsdagen. Det innebär att totalt 104 495 personer i Finland har testat positivt sedan epidemins början.

Det är det högsta dagliga antalet nya fall under hela sommaren.

Den nationella incidensen, alltså antalet nya coronafall per 100 000 invånare under de senaste 14 dagarna, är 92,6. Under de föregående 14 dagarna var den 53,9.

Högst är incidensen i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, 163,4. Landets lägsta incidens finns i Mellersta Österbotten, 6,5.

Annons
I Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt är incidensen 110,3 och på Åland 26,5.

Just nu vårdas 56 coronapatienter på sjukhus runtom i landet. Av dem behöver 10 intensivvård.


Institutet har övergått till att uppdatera siffrorna för antalet coronarelaterade dödsfall endast en gång per vecka. Under den senaste veckan har 4 nya dödsfall registrerats, vilket innebär att Finlands coronarelaterade dödssiffra stiger till 982.

Under det senaste dygnet har ytterligare 11 114 personer i landet fått sin första vaccindos. Sammanlagt har 3 648 321 personer fått den första dosen coronavaccin, vilket motsvarar omkring 65,3 procent av Finlands befolkning. Omkring 32,2 procent av befolkningen har fått också den andra dosen.

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Från och med den 28 juni rapporterar institutet de dödsfall som kommit in via registret över smittsamma sjukdomar. Tidigare byggde siffrorna på rapporter från sjukvårdsdistrikten.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan