|

Brittiska "The x factor" läggs ner

Tv-personligheten Simon Cowell skapade programkonceptet "The x factor" 2004. Nu läggs det brittiska originalprogrammet ner. Zoom
Foto: John Shearer/AP/TT

Tv-personligheten Simon Cowell skapade programkonceptet "The x factor" 2004. Nu läggs det brittiska originalprogrammet ner.

Efter 17 år och 15 säsonger har det blivit dags för det populära brittiska talangprogrammet "The x factor" att stänga av musiken för gott.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den senaste säsongen av programmet sändes 2018. Efter två spin off-shower 2019 sattes produktionen på paus. Att den pausen nu blir permanent bekräftas av tv-kanalen ITV, som i ett uttalande som citeras av NME skriver att det inte finns några planer på en till säsong.

"The x factor" skapades 2004 av den engelske tv-personligheten Simon Cowell. Programmet har genom åren fungerat som en skjuts in i musikbranschen för flera i dag världsberömda band och artister, däribland One Direction, Olly Murs och Little Mix.

Programmet produceras fortfarande i nio länder utanför Storbritannien, bland annat USA och Australien. "The x factor Sverige" sändes i en säsong 2012.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan