13 nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt – incidensen fortsätter stiga

Vasa centralsjukhus fungerar i höjd beredskap med anledning av coronapandemin. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus fungerar i höjd beredskap med anledning av coronapandemin.

Över 600 personer testade sig för coronaviruset i går.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

13 nya coronafall har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på fredagen. Det totala antalet smittade sedan pandemins början är nu 2713.

Vasa stads ledande överläkare Heikki Kaukoranta sade på torsdagen att åtminstone sex nya fall konstaterats i Vasa under dagen och skulle komma att synas i fredagens statistik.

Läs också: Smittspårarnas arbete i Vasa har ökat tiofalt jämfört med juli: "De har inte hunnit kontakta alla exponerade"

Incidenstalet, som anger antalet smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är på fredagen 68 i Vasa sjukvårdsdistrikt. Det betyder att incidensen stigit ytterligare sedan i går då den var 64.

Annons
Hittills den här veckan är man nu uppe i 55 nya fall. Utöver dagens 13 rapporterade man om 21 i går, om nio i onsdags, om fyra i tisdags och om åtta i måndags. 

618 personer testade sig för coronaviruset under torsdagen.


 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan