17 nya coronafall i Södra Österbotten

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt

Seinäjoki centralsjukhus.

Incidensen fortsätter stiga i distriktet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under gårdagen konstaterades sammanlagt 17 nya fall av coronasmitta i Södra Österbotten, uppger sjukvårdsdistriktet på sin sajt nu på morgonen. Det totala antalet smittade sedan pandemins början stiger därmed till 1140.

Coronaläget i distriktet har försämrats avsevärt under de senaste veckorna, och under de senaste 14 dagarna har man konstaterat sammanlagt 144 nya fall. Det betyder att incidensen i dag, fredag, ligger på 74,6 per 100 000 invånare. I går var incidensen 69,4.

1–3 personer behöver i nuläget sjukhusvård på grund av covid-19.

 
Annons
Begränsningar för offentliga sammankomster

Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt övergick till accelerationsfasen i början på förra veckan. I går kom Regionförvaltningsverket med nya begränsningar för offentliga sammankomster i distriktet.

Begränsningarna är de samma som gäller i Vasa sjukvårdsdistrikt, det vill säga att offentliga tillställningar och allmänna sammankomster kan ordnas utan begränsningar om deltagarantalet inomhus är högst 10 personer eller högst 50 personer i avgränsat område utomhus. Det är också möjligt att ordna större evenemang men då måste man följa anvisningarna från Undervisnings- och kulturministeriet och Institutet för hälsa och välfärd.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan