|

I dag: 15 nya fall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterar om 15 nya fall av corona det senaste dygnet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det totala antalet fall i distriktet är nu 2781. I dag tisdag är incidenstalet 92, det vill säga antalet smittade per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna. 

I går tog 390 österbottningar ett coronatest. 

68 procent av invånarna i Vasa sjukvårdsdistrikt har fått den första dosen av coronavaccin. 41 procent har fått båda doserna. 


Annons
LÄS MERA: 

Coronaviruset har tagit sig in i flera Vasaskolor, bara några dagar efter skolstarten. Någon distansundervisning blir det inte ännu, men:

– I praktiken hamnar vi i en sådan situation att det finns få grupper kvar i skolan, sade Heikki Kaukoranta, Vasas ledande överläkaren, på tisdag kväll.
 
Vasa stads ledande överläkare Heikki Kaukoranta.
Foto: Karolina Åsmus

Vasa stads ledande överläkare Heikki Kaukoranta.Coronagruppen hade sitt veckomöte i går och påpekade efteråt att Österbotten snabbt närmar sig spridningsfasen.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan