|

Värsta dagen den här veckan: 19 nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Antalet fall fortsätter att stiga i Vasa sjukvårdsdistrikt. I dag fredag är de nya fallen 19. Incidenstalet går nu över 100.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Antalet fall totalt sedan mars i fjol är 2809. Incidenstalet i distriktet stiger i dag till över hundra: talet är på fredagen 104. 

I går torsdag tog 493 österbottningar ett coronatest. 

 


LÄS MERA: 
Annons

Trycket på smittspårarna är stort. Sju undervisningsgrupper befinner sig nu i karantän i Vasa. I en klass kan det finnas 20–25 exponerade och varje person ska bli uppringd av smittspårarna. Det innebär över 150 samtal bara gällande smitta i skolor. 

– Förra året hade vi stora utbrott men nu har vi även vaccinationerna vi ska hinna med vilket kräver enorma resurser. Samtidigt har vi kring 60 nya karantänsbeslut per dag, och alla de ska ringas, säger Heikki Kaukoranta, Vasas ledande överläkare. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan