20 nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

171 personer testade sig för coronaviruset under lördagen. Zoom
Foto: LEhtikuva/Markku Ulander

171 personer testade sig för coronaviruset under lördagen.

Söndagens 20 coronafall det högsta antalet under veckan i distriktet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

20 nya coronafall har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på söndagen. Det totala antalet smittade sedan pandemins början är nu 2847.

Läs också: Deltavarianten och vaccinationsgraden sätter stopp för öppnare samhälle: "Mutationen dök upp väldigt olägligt"

Incidenstalet, som anger antalet smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är på söndagen 111 i Vasa sjukvårdsdistrikt. Det betyder att incidensen stigit ytterligare sedan i går då den var 108.

 
Den här veckan landar totala antalet coronafall på 108. Utöver dagens 20 rapporterade man om 18 i går, om 19 i fredags, om 9 i torsdags, om 15 i onsdags, 16 i tisdags och om 11 i måndags. 

171 personer testade sig för coronaviruset under lördagen.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan