24 nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

675 personer testade sig för coronaviruset under torsdagen. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

675 personer testade sig för coronaviruset under torsdagen.

Incidenstalet fortsätter att stiga. Nu har snart hälften av alla invånare i distriktet fått två vaccindoser.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

24 nya fall av coronasmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11. I och med detta är distriktet nu uppe i 93 fall den här veckan. Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår till 2940 personer.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, har i dag stigit till 134. I går var det 127.

Infektionsöverläkare Juha Salonen sade på torsdagen att det då var en person som behövde sjukhusvård på grund av covid-19. Personen i fråga är en yngre, grundfrisk person som är ovaccinerad.

675 personer testade sig för coronaviruset under torsdagen.

Annons

 

Snart har hälften fått två vaccindoser

Enligt de senaste uppgifterna från Institutet för hälsa och välfärd är det nu 69,9 procent av invånarna i Vasa sjukvårdsdistrikt som fått minst en dos av coronavaccinet.

45,8 procent har även fått den andra dosen.

Ser man till hela landet är det 71,4 procent som fått åtminstone en dos, medan 48,5 procent fått två doser.


Händer i dag: Coronatestning på Vasa torg

Sjukvårdsdistriktet fortsätter i dag med sina testtillfällen med låg tröskel i Vasa. Den här gången är personalen från centralsjukhuset på plats med sin ambulans på torget mellan klockan 15 och 18.

Att gå och testa sig är gratis och kräver ingen remiss. Alla intresserade testas, även de som är symptomfria eller har en annan hemort än Vasa.

Drop in-tillfällena fortsätter nästa vecka.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan