Snart ordnas drop in-vaccinering för andra dosen

Soite ordnar inom kort drop in-vaccinering även för de som redan fått första dosen. Zoom
Foto: Arkiv/ Jonas Brunnström

Soite ordnar inom kort drop in-vaccinering även för de som redan fått första dosen.

Soite går in för coronavaccinering utan tidsbokning också för andra dosen. Samtidigt förkortas intervallet mellan vaccineringarna från tolv till åtta veckor.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

För de som fått första dosen coronavaccin i lördags eller senare är intervallet mellan sprutorna nu endast åtta veckor, meddelar Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt Soite.

För de som fått första dosen tidigare ändras intervallet inte automatiskt. Den tid man fått för andra dosen kvarstår alltså.

Hittills har de drop in-tillfällen som ordnats för vaccinering varit uttryckligen för första dosen.

Men nu lovar Soite att man snart kommer att börja med drop in-vaccinering även för andra vaccindosen, i fall man alltså själv vill förkorta intervallet till under tolv veckor. Minimitiden som ska gå mellan första och andra dosen är åtta veckor. Och drop in-vaccineringar för första och andra dosen ordnas separat, det går alltså inte att få den andra dosen under ett vaccinationstillfälle för första dosen.

Annons
Tidtabeller och mer information om drop in-vaccinering för andra dosen kommer senare.


Under de senaste fjorton dagarna har 59 personer inom Soites område konstaterats ha smittats av covid-19. Incidenstalet är nu 76. Av de coronatester som tas har 1,6 procent varit positiva och smittkedjorna kan spåras i 78 procent av fallen.

För tillfället är det främst 20-29-åringar som smittats. Ingen behöver för tillfället vård på grund av corona vid Mellersta Österbottens centralsjukhus.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan