Soite rapporterar tre nya fall och tackar de unga i Kronoby

De unga i Kronoby har vaccinerat sig väldigt flitigt, vilket gläder Soites coronaberedskapsgrupp. Zoom
Foto: Arkiv/Amelia Bondegård

De unga i Kronoby har vaccinerat sig väldigt flitigt, vilket gläder Soites coronaberedskapsgrupp.

De som smittas av corona inom Soites område är nu främst i åldern 20-29 år, ovaccinerade eller har helt nyligen fått sin första spruta. Kronobyungdomarna i denna ålder sticker ut genom att vaccinera sig flitigt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Soite noterar tre nya coronafall på torsdagen. Coronaberedskapsgruppen konstaterar att det är i åldersgruppen 20-29 år som de flesta fall nu konstateras. Liksom i övriga delar av landet är det också denna grupp som i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt verkar vara minst benägen att ta vaccinet mot coronaviruset.

 

Det är stor skillnad mellan hur aktivt de unga i kommunerna i regionen vaccinerat sig. Soites coronaberedskapsgrupp skickar i ett pressmeddelande ett speciellt tack till de unga i Kronoby för att de vaccinerar sig mer flitigt än övriga unga i sjukvårdsdistriktet. I Kronoby har hela 76 procent av alla i åldern 20-29 år fått sin första vaccindos.

"Vi strävar till en så hög vaccineringsgrad som möjligt för att skydda befolkningen" skriver Soite i pressmeddelandet. Man konstaterar också att trots att covid-19 oftast inte gör unga allvarligt sjuka så kan det ge långtidscovid. Dit hör långvarig trötthet, andfåddhet, hosta och led- och bröstsmärtor. 

För att få ännu fler unga att vaccinera sig kommer Soite att ordna så kallade walk in-vaccineringar utan tidsbokning också i samband med evenemang. Till exempel kommer det att vara möjligt att vaccinera sig under Handelns och kulturens natt den 10 september.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan