22 nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

I går togs 257 coronatest i Vasa sjukvårdsdistrikt. Zoom
Foto: Jonas Brunnström

I går togs 257 coronatest i Vasa sjukvårdsdistrikt.

Incidensen stiger sedan gårdagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt 22 nya coronafall har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på söndagen. 

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är nu 161 – vilket betyder att det igen ökat litet. I går var incidensen 159.

Under lördagen var det 257 personer i distriktet som testade sig för coronaviruset. Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 3120 personer.

I går, lördag, rapporterades om 26 fall i distriktet. Enligt Vasa stads ledande överläkare Heikki Kaukoranta var de flesta Vasabor, 15-16 personer, och en stor del av dem barn och unga.

Annons

Läs också: Största delen av smittade barn och unga – nya fall både i Vasa och Jakobstadsregionen

– Det här följer bekant mönster. De unga patienterna mår relativt bra, högst moderata symtom. Det betyder att de vårdas hemma, sade Kaukoranta på lördagen.

De flesta smittfall kommer från kända smittkedjor. Det gäller också Jakobstadsregionen.

– Många smittspårare jobbar i helgen. Testningar görs också under helgen, sade överläkare Anne-Marie Rudnäs på lördagen. 


Kring hälften av österbottningarna fullt vaccinerade

Enligt de senaste uppgifterna från Institutet för hälsa och välfärd är det nu 71,4 procent av befolkningen i Vasa sjukvårdsdistrikt som fått den första dosen av coronavaccinet. 50,9 procent har fått två doser.

I hela landet är vaccinationstäckningen 72,3 procent för första dosen medan 52,5 procent är fullt vaccinerade.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan