LYSSNA: Hoppfullhet och osäkerhet präglar studiestarten för tusentals studerande – "Många behöver det här nu"

Denna vecka markerar höstterminens startskott för närmare 13 000 studerande i Vasa. Zoom
Foto: Linus Lindholm

Denna vecka markerar höstterminens startskott för närmare 13 000 studerande i Vasa.

Ett och halvt år av pandemi har satt sina spår hos studerande i Österbotten. Kurserna drar igång och nu håller man tummarna för ett normalt studieår med närstudier och evenemang.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den här veckan börjar de allra flesta studerande vara på plats och i en stor studiestad som Vasa syns det också på stadens gator att studiehösten har börjat.

Hur resonerar man inom studiekretsarna nu när man träder in i ett nytt läsår, som åtminstone inledningsvis präglas av coronarestriktioner. 

– Det känns förhoppningsfullt, men blandat med en känsla av osäkerhet. Jag vill tro och hoppas det blir ett bra år studiemässigt och studielivsmässigt. Många studerande behöver verkligen det just nu, säger Julia Liewendahl, medlem i Åbo Akademis kårstyrelse, i det senaste avsnittet av nyhetspodden Bakom rubrikerna. 

Julia Liewendahl är medlem i Åbo Akademis kårstyrelse och gästar det senaste avsnittet av nyhetspodden.
Foto: Mikael Nybacka

Julia Liewendahl är medlem i Åbo Akademis kårstyrelse och gästar det senaste avsnittet av nyhetspodden.


Annons
Till Liewendahl ansvarsområde hör studentkultur och hon gästar dagens avsnitt, där hon också ger sina bästa råd på vad man som studerande kan göra för att ännu "orka lite till".

Du hittar det senaste avsnittet på HSS Medias lyssnasajt, på Spotify och via Apple podcasts

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan