Två nya coronafall inom Soite – personer med lindriga symptom testas fortfarande

Två nya coronafall har konstaterats i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Zoom
Foto: Arkiv/Frida Pått

Två nya coronafall har konstaterats i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Det har konstaterats två nya coronafall i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Soite håller fast vid att testa personer redan vid lindriga symptom och också de som är vaccinerade.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I båda de nya fallen har smittkedjorna kunnat spåras och inga nya exponeringsplatser har noterats. För tillfället vårdas ingen patient på Mellersta Österbottens centralsjukhus i Karleby på grund av coronaviruset.

 

Soite fortsätter att uppmana alla att utan dröjsmål söka sig till coronatest redan vid lindriga symptom som feber, halsont, hosta, huvudvärk, muskelsmärta, trötthet eller avsaknad av lukt- eller smaksinne. Coronatestet kan vara positivt även om man har bara ett eller två av dessa symptom.

Soite uppmanar också de som vaccinerat sig mot coronaviruset att testa sig vid symptom. Vaccinet skyddar mot allvarlig sjukdom, men en vaccinerad kan bli sjuk och smitta andra.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan