Ett fall av coronasmitta har konstaterats i Vanhan Vaasan koulu, meddelar Vasa stad. 14 elever och en i personalen har exponerats för smittan och satts i karantän.

På grund av smittan har skoldirektör Kari Nummela nu bestämt att hela skolan övergår till distansundervisning resten av veckan, det vill säga onsdag–fredag.

Eftersom skolan ännu det här läsåret verkar i sina tillfälliga lokaler – den tidigare skolan på Brändö – och eleverna varje dag åker med beställd transport mellan Brändö och Gamla Vasa kan man inte förhindra att elever från olika klasser blandas. "Därmed är det inte möjligt att individualisera eventuella exponeringar", skriver staden i ett pressmeddelande.

Läs också: Coronasmitta i tre skolor och ett daghem i Vasa – Variska på distans den här veckan

Under måndagen övergick även Variskan koulu till distansundervisning för resten av veckan efter att man konstaterat tre smittfall i skolan och 120 personer satts i karantän – bland dem 13 i personalen.

Under måndagen rapporterades även om smitta i Isolahden koulu, Nummen koulu, Keskuskoulu samt i Villekulla daghem.

Läs också: Olika informationspolicy om coronafall som kan kopplas till skolor – Direktör: "Skolor väljer vilken väg de går"