|

Finland i dag: 98 vårdas på sjukhus och 22 får intensivvård – 632 nya coronafall

När man ser till hela befolkningen har 72 procent fått den första dosen och 53 procent den andra. Bland befolkningen över 12 år är siffran ännu högre. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

När man ser till hela befolkningen har 72 procent fått den första dosen och 53 procent den andra. Bland befolkningen över 12 år är siffran ännu högre.

Över 80 procent av befolkningen över 12 år har fått den första vaccindosen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt 632 nya fall av coronaviruset har konstaterats i Finland under det senaste dygnet, meddelar Institutet för hälsa och välfärd på onsdagen.

För tillfället får 98 personer vård på sjukhus. Av dem får 22 personer intensivvård. Antalet personer som vårdas på sjukhus har minskat med fem, medan antalet som får intensivvård har ökat med 3 sedan fredagen.

Nu har totalt 131 686 personer smittats sedan epidemin fick sin början. Incidensen är just nu 145, medan den för den föregående tvåveckorsperioden var 173.

Enligt tisdagens siffror har 82 procent av befolkningen över 12 år fått den första vaccindosen medan 61 procent fått två.

Annons
När man ser till hela befolkningen har 72 procent fått den första dosen och 53 procent den andra.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan