Soite ändrar sin rapportering – info om coronafall bara en gång i veckan

Soite ändrar sina principer för rapportering om coronaviruset och informerar i fortsättningen medierna bara en gång per vecka om nya fall. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Soite ändrar sina principer för rapportering om coronaviruset och informerar i fortsättningen medierna bara en gång per vecka om nya fall.

Soite ändrar sin info till medierna och kommer i fortsättningen att rapportera om nya coronafall endast på måndagar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Soites coronaberedskapsgrupp har bestämt att från och med nu informera om antalet coronafall och coronaläget endast en gång i veckan. Det blir på måndagar, då också coronavaccinationsmätaren uppdateras.

Den som vill följa de dagliga coronasiffrorna per kommun kan hitta dem på THL:s coronakarta. Enligt den är det totala antalet coronafall under hela pandemin hittills 394 stycken i Karleby och 49 i Kronoby.

Soites coronaberedskapsgrupp konstaterar ändå att läget inte håller på att lugna ner sig i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Det är fortfarande mest ovaccinerade eller nyligen vaccinerade som smittas och främst personer i åldern 10–29 år. Den här åldersgruppen är också den inom Soite där vaccinationstäckningen är lägst.

Gruppen skriver i ett pressmeddelande att samhället håller på att öppna upp nationellt, men viruset försvinner inte. Därför fortsätter coronaberedskapsgruppen uppmana invånarna att vaccinera sig.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan