Totalt åtta nya fall av coronasmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på tisdagen.

Incidenstalet, som anger antalet smittade per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är nu 214 vilket betyder att det sjunkit sedan i går då det var 223.

Under måndagen var det 504 personer som testade sig för coronaviruset.

Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 3371 personer. 


 

Lugnare start på veckan

Jämfört med förra veckan – med 51 fall på måndagen och 28 på tisdagen – har den här veckan börjat betydligt lugnare.

Utöver dagens åtta nya fall rapporterade man om 19 i går. Majoriteten av dem fanns i Vasa och i Larsmo, enligt uppgifter från infektionsöverläkare Juha Salonen på Vasa centralsjukhus.

Läs också: Måndagens yngsta fall en bebis på sex månader – incidensen i Larsmo nu över 1000

Enligt Salonen var det tre personer som behövde sjukhusvård på grund av covid-19 under måndagen. Två personer vårdades på vårdavdelning och en person på intensiven.


Drygt hälften av österbottningarna är fullt vaccinerade

Enligt de senaste uppgifterna från Institutet för hälsa och välfärd är det nu 72,3 procent av befolkningen i Vasa sjukvårdsdistrikt som tagit den första dosen av coronavaccinet. 55,9 procent har även tagit den andra dosen.

Räknar man enbart med befolkningen över 12 år är det 64,4 procent som är fullt vaccinerade.

I hela landet är det 56,4 procent som är fullt vaccinerade. Räknar man enbart befolkningen över 12 år är andelen fullt vaccinerade 64,1 procent.