|

Ännu inte för sent att söka studieplats – urvalsproven ordnas på campus

Senast i slutet av november blir det klart vem som är antagen att påbörja sina studier. Zoom
Foto: Pixabay/SPT

Senast i slutet av november blir det klart vem som är antagen att påbörja sina studier.

De flesta av höstens studieplatser finns inom området för hälsovård och välfärd.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Närmare 9 000 studieplatser står på spel under höstens gemensamma ansökning till högskolor och universitet, informerar Utbildningsstyrelsen. Den största delen av platserna är finskspråkiga.

De flesta av platserna finns inom området för hälsovård och välfärd. Drygt hälften av platserna är reserverade för dem som söker in för första gången.

Den gemensamma ansökan för höstens studieplatser till yrkeshögskolor och universitet pågår fram till den 15 september. Den gemensamma ansökan görs för första gången via en ny studieinfotjänst på webben.

Högskolorna strävar efter att i huvudsak ordna urvalsproven på campus så att säkerhetsdirektiven beaktas. Antagningsresultaten publiceras senast i slutet av november.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan