Redan 19 coronafall denna vecka – nu ska Soite vaccinera i matbutiker

Coronaläget blir hela tiden sämre i Karlebyregionen och nu är smittspårningen överbelastad. Zoom
Foto: Arkiv/ Jonas Brunnström

Coronaläget blir hela tiden sämre i Karlebyregionen och nu är smittspårningen överbelastad.

Det har konstaterats 19 coronafall i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt under veckans fyra första dagar. För att höja vaccinationsgraden och mota epidemin börjar Soite nu vaccinera i matbutiker.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Soites coronaberedskapsgrupp skriver i ett pressmeddelande att coronaläget försämras allt mer på Soites område. 19 nya fall har redan konstaterats denna vecka och incidensen, alltså förekomsten per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, är 86. Soites smittspårare är överbelastade.

Coronaberedskapsgruppen är oroad över att vaccinationsgraden stiger så långsamt i sjukvårdsdistriktet. I nuläget ges betydligt fler vaccineringar med dos två än med dos ett.

På grund av det här försöker Soite nu hela tiden ta vaccinationerna ut dit där människor rör sig. Därför kommer man att sätta upp vaccinationsställen vid Prisma i Karleby på torsdag nästa vecka den 23 september klockan 9 till 15 och vid Citymarket på fredag 24 september klockan 9-15.

Listan med coronaexponeringar har uppdaterats med följande exponeringar:
8.9 och 9.9 Café Eden kl. 10-10.40

Annons
13.9 Idrottsgårdens gym, Karleby, kl. 11-12, 14.9. kl. 16-17 och 15.9. kl. 14-15 
13.9 Lidl i Indainbyn, Karleby, kl. 19-20
14.9 Kitinvapari gym i Kannus kl. 18-19

Soite uppmanar alla ovaccinerade att söka sig till coronatest med mycket låg tröskel. Dessutom uppmanas alla invånare vara noga med handhygienen, använda munskydd och ta coronavaccin.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan