23 nya coronafall i Karlebyregionen förra veckan – svårare spåra de nya fallen

Soite meddelar att antalet nya smittor minskat något men coronaläget fortfarande är oroväckande. Zoom
Foto: Arkiv/Frida Pått

Soite meddelar att antalet nya smittor minskat något men coronaläget fortfarande är oroväckande.

Förra veckan bekräftades 23 nya fall av covid-19 inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. De är färre än veckan innan, men fallen har blivit svårare att spåra.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

 

Soite meddelar att coronaläget fortfarande är oroväckande. Under förra veckan bekräftades 23 nya fall, något färre än veckan innan då man bekräftade 38 nya fall. Men samtidigt har andelen fall som kan spåras minskat.

Dessutom har antalet personer som behöver sjukhusvård på grund av coronasmitta ökat. Förra veckan var de två.

 
Annons
Soite uppger att största delen av de som smittas fortfarande är personer som är ovaccinerade eller endast fått första dosen coronavaccin. Största delen har smittats på arbetsplatsen, enligt Soite främst av ovaccinerade kollegor som endast haft få symtom. För tillfället kan 74 procent av smittorna spåras.

Under de senaste två veckorna har 61 personer smittats inom sjukvårdsdistriktet och incidenstalet är nu 79, jämfört med 96 för en vecka sedan. Senaste vecka togs 1 206 coronatest, lite färre en veckan innan, och 1,9 procent var positiva.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan