26 nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Zoom
Foto: Arkiv/Mikael Nybacka

Incidenstalet fortsätter att stiga i distriktet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På torsdagen rapporterar Vasa sjukvårdsdistrikt om 26 nya coronafall. Det innebär en liten ökning från onsdagens fall som var 23.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, stiger därmed och är nu 135. I går, onsdag, var incidenstalet 130

Under onsdagen togs 306 coronatester i distriktet.

Det totala antalet smittade personer uppgår nu till 3750 sedan pandemins början. 

Annons
Hittills den här veckan har man inom distriktet konstaterat 93 nya coronafall. 


 

Enligt de senaste uppgifterna vårdas nu sex coronapatienter på sjukhus i distriktet. Det är enligt infektionsöverläkare Juha Salonen vid Vasa centralsjukhus det högsta antalet covidpatienter som man haft under hela pandemitiden. 

Sedan augusti har 20 coronapatienter vårdats på sjukhus i vårt sjukvårdsdistrikt. Bara två coronapatienter har fått vård på intensivvårdsavdelning. En stor del av coronapatienterna på sjukhus kommer just från den norra delen av distriktet. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan