|

20 nya fall av corona i dag

Zoom
Foto: Arkiv/Jonny Huggare Smeds

Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterar om 20 nya fall av corona det senaste dygnet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Incidenstalet är i dag 169. I går tisdag tog 413 österbottningar ett coronatest.

Läget har under ett par veckors tid varit värst i den norra delen av distriktet. Senaste vecka var Pedersöre kommunen med klart flest nya fall. 

65 procent av österbottningarna är nu dubbelvaccinerade. Enligt uppgifter från i går vårdas fyra coronapatienter på Vasa centralsjukhus. Två av dem vårdas på allmän avdelning och två får intensivvård.

Sedan pandemins början har sjukvårdsdistriktet 3874 konstaterade fall. 

Annons
 


LÄS MERA: 

I måndags kom Institutet för hälsa och välfärd (THL) med nya instruktioner: Personer som fått två doser coronavaccin behöver i allmänhet inte coronatesta sig, även om de uppvisar symtom. Däremot anser institutet att det vore bra om personer som inte är fullt vaccinerade testar sig.

Men Vasa sjukvårdsdistrikt kör över institutets nya riktlinjer. Här gäller fortfarande att alla som visar några symtom bör låta testa sig, oberoende av antalet vaccindoser.

– Vi följer inte THL:s anvisningar, för vårt läge är så allvarligt, säger infektionsöverläkare Juha Salonen på Vasa centralsjukhus.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan