|

Covidpatienterna har ökat i Finland – nu vårdas 136 personer på sjukhus

Antalet personer som får intensivvård för covid-19 har ökat. Bilden är från intensivvårdsavdelningen vid Åbo universitetscentralsjukhus i våras. Zoom
Foto: Mikael Soininen/ÅUCS

Antalet personer som får intensivvård för covid-19 har ökat. Bilden är från intensivvårdsavdelningen vid Åbo universitetscentralsjukhus i våras.

Incidensen kryper åter uppåt en aning i kustregionerna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sammanlagt 136 coronapatienter är intagna på sjukhus, uppger Institutet för hälsa och välfärd på måndagen. Det är 14 fler än i fredags. Av patienterna får 28 personer intensivvård. Det är 4 fler än i fredags.

Finlands incidens, alltså antalet coronafall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är 118. Det innebär en liten ökning. För två veckor sedan var incidensen 110.

Satakunta har landets högsta incidens på 201. Motsvarande siffra är 152 i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt, 142 i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HUS), 83 i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt och 20 på Åland.

Egentliga Finland, HUS och Åland noterar alla en ökning med cirka 10 jämfört med i fredags.

Annons
Under tiden lördag–måndag registrerades 1 302 nya coronafall i landet.


Snart har 72 procent fått två doser


Enligt söndagens siffror har 84,1 procent av befolkningen över 12 år fått den första dosen coronavaccin, medan 71,5 procent även har fått sin andra dos.

Regeringens mål är att minst 80 procent av alla finländare över 12 ska få full vaccination mot covid-19.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan