41 nya coronafall inom Soite förra veckan

Under vecka 39 konstaterades 41 nya fall av coronasmitta inom Soites område. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Under vecka 39 konstaterades 41 nya fall av coronasmitta inom Soites område.

Incidenstalet stiger en aning igen efter en vecka med fler coronafall. Det är främst ungdomar som inte har fullgott vaccinskydd som smittats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Soite meddelar i veckans coronauppdatering att läget fortfarande är oroande. Under vecka 39 konstaterades 41 nya fall av coronasmitta, jämfört med 23 nya fall veckan innan. Därför har incidenstalet stigit en aning från 61 till 64.

Största delen av de som smittats är ovaccinerade eller hade endast fått en dos coronavaccin. Främst är det i åldersgruppen 10 till 19 år som de smittade hittas. Men en lite större andel av smittkedjorna går nu att spåra, 80 procent jämfört med 74 procent veckan innan.

 
Förra veckan togs 1 114 coronatest och 3,7 procent var positiva. Två personer får sjukhusvård på grund av coronasmitta.

Också listan över allmänna platser där man kan ha exponerats för coronavirus har uppdaterats. Alla rådande rkommendationer finns på Soites webbplats.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan