|

145 personer vårdas på sjukhus för covid-19 – lägst incidens på Åland

Enligt institutet har 84,0 procent av befolkningen över 12 år har fått den första dosen coronavaccin. Zoom
Foto: SPT

Enligt institutet har 84,0 procent av befolkningen över 12 år har fått den första dosen coronavaccin.

I Satakunta finns fortsättningsvis landets högsta incidens.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sammanlagt 145 coronapatienter är intagna på sjukhus, 33 personer behöver intensivvård, uppger Institutet för hälsa och välfärd på onsdagen.

Totalt registrerade institutet 666 nya fall på onsdagen.

Finlands incidens, alltså antalet coronafall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är 107. För två veckor sedan var incidensen 123.

Satakunta har landets högsta incidens, 208. Motsvarande siffra är 150 i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt, 147 i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HUS), 82 i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt och 17 på Åland.

Annons
Enligt institutet har 84,0 procent av befolkningen över 12 år har fått den första dosen coronavaccin, medan 71,6 procent även har fått sin andra dos. Vaccinationssiffrorna uppdaterades i går, tisdag.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan